Žanek a jeho boj s bolavejma zádama: Jak ho masér vysekál

Žanek nikdy nebyl žádnej fňukal. Každé ráno vylez z pelecha, naklusal do hokny, fakčil, co měl, a po šichtě si občas šel lupnout škopek nebo prošlapat boty po městě. Ale jedno ráno to bylo iný. Když otevřel kukadla, zjistil, že má zádisko jak šutr. Nemoh se ani pohnot, jak to bolelo. Furt ležel a přemítal, jak by to moh odklonit, aby nemusel hned vylízt z pelecha. Ale nedalo se, hokna nepočká.

Nakonec se nějak vysápal, ale každej krok byl jak trest. Představa, že bude muset celej den čučet v kanclu na kompa, ho děsila. V hokně byl jak na jehlách, furt se kroutil a snažil se najít nějakej flek, kde by to nebylo tak strašný, ale nic nepomohlo. Byl nervózní jak pes a záda pořád bolely jak prase.

Kolegové to brzo zmerčili. „Hej, Žanku, co ti je?“ ptali se. On jen pokrčil ramenama, ale i to bolelo. Každej pohyb byl jak kopanec a práce, co mu dřív šla jak po másle, teď byla peklo. Minuty se vlekly a když se konečně blížilo odpoledne, jedinej cíl byl dostat se dom. Dřív by šel někam hodit čučku, ale teď ne. Bolavý záda ho držely v šachu.

Odpoledne bylo utrpení. Lehnout si na gauč? Bolest. Sednout ke stolu? Bolest. I stát u okna bylo na pendrek. Večer věděl, že by měl zalehnout, ale nechtěl. Jak spát, když tě záda furt tak řežou? Ležel v pelechu a přemýšlel, jestli někdy zas bude cajk.

Pak ho napadlo: Masáž! Slyšel, jak kamoši říkali, že masáže na bolavý záda fakt zabírají. Ráno hned zavolal do masérského šolichu a domluvil si šlupku.

Když přišel čas masáže, byl nervózní. Pomůže to vůbec? Když si lehl na stůl a masér začal makat na jeho zádisku, začal cítit, jak se to napětí a bolest pomalu vytrácí. Jakoby mu někdo na záda vlítnul s čarovnou hůlkou. Každej hmat, každej dotek uvolňoval svaly, a Žanek cítil, že je to zase vono.

Po masáži se Žanek cítil jak novej člověk. Ta bolest, co ho sejmula od rána do noci, byla fuč. Narovnal se, aniž by u toho křivil držku bolestí. Když večer zalezl do pelecha, poprvé po dlouhý době se těšil na spaní. A tentokrát už žádný drama, jen vopravdovej klid a pořádnej spánek.

Od tý doby Žanek na masáže nedá dopustit. Už nikdy nechce zažít ten den, kdy ho záda komplet vyřídily. Masér ho ne jenom vysekal, ale ukázal mu, jak důležitý je se vo svoje tělo starat – a že úleva je často jenom kousek vedle.

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Nejnovější články

A co děláte od r. 2003 vy?

A co děláte od r. 2003 vy?

Vzpomeňte si, co jste dělali v roce 2003. Možná někteří z vás ještě nebyli na světě, ale právě tehdy začal Dominik Volavý, hlavní masér ve společnosti Mráz léčí, svou cestu v oblasti masáží. Od té doby každý den masíruje a pomáhá svým klientům k uvolnění a zlepšení jejich zdraví. Dříve působil p...

Přečíst článek
Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Klient: Petr, věčně mladý plavec, otužilec a dobrodruh Problém:Petr, dobrodruh a zapálený plavec a otužilec, trpěl bolestmi ramen způsobenými přetížením z intenzivního plaveckého tréninku. Vzhledem k jeho náročnému tréninkovému plánu a aktivnímu životnímu stylu bylo nutné zahájit preventivní kro...

Přečíst článek
Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Chcete se naučit, jak ulevit sobě i svým blízkým pomocí efektivní masáže? Přihlaste se na náš jednodenní kurz masáže zad, kde se naučíte praktické techniky, které vám pomohou zvládat každodenní napětí a bolesti zad. Co vás čeká na kurzu: Úvod do anatomie a fyziologie zad (30 minut) Krátké ...

Přečíst článek

Přijďte zkusit, co dokážeme

(a navštívit naši kavárnu)

+420 776 184 034

info@mrazleci.cz

Zoubkova 36, 634 00 Brno

Po - pá: 16:30 - 19:30 h Kryokomora otevřena: PO, ST, PÁ