Kombinace kryoterapie a masáží: Síla dvou procedur pro maximální účinek

Spojení kryoterapie a masáží představuje jedinečný způsob, jak dosáhnout maximálních výsledků při péči o tělo, regeneraci a celkové zdraví. Kryoterapie, tedy léčba chladem, v kombinaci s masážemi dokáže posílit jejich účinek a výrazně podpořit regenerační procesy v těle.

Jak kryoterapie podporuje masáž

Kryoterapie přináší řadu pozitivních účinků na lidské tělo, které výrazně zlepšují následnou masáž. Jedním z klíčových přínosů je zlepšené prokrvení svalů. Během kryoterapie dochází ke stažení krevních cév v reakci na chlad, a následně, po ukončení procedury, k jejich výraznému rozšíření. Tento efekt zvyšuje přítok čerstvé krve a odtok lymfy z ošetřované oblasti, což vede k lepšímu okysličení tkání a odstranění metabolických odpadních látek.

Tento zvýšený přítok čerstvé krve a zlepšený odtok lymfy pak umožňuje masáži být účinnější, protože svaly a tkáně jsou lépe připravené na hlubší a cílenější manipulaci. Masáž po kryoterapii nejen uvolňuje svaly, ale také podporuje další regeneraci, protože tělo je díky prokrvení schopno lépe reagovat na manuální terapii.

Zlepšení kloubního rozsahu a jeho vliv na masáž

Dalším významným efektem kryoterapie je dočasné zlepšení kloubního rozsahu. Po aplikaci kryoterapie dochází k uvolnění svalů a šlach kolem kloubů, což vede ke zvýšení rozsahu pohybu kloubů až o 30 % na dobu přibližně 20 minut. Tento rozšířený rozsah pohybu umožňuje terapeutovi lépe pracovat s kloubními a svalovými systémy, což výrazně zlepšuje účinek samotné masáže.

Lepší kloubní pohyblivost znamená, že terapeut může pracovat na hlubších vrstvách tkání a kloubních struktur, které by jinak nebyly tak přístupné. Výsledkem je lepší uvolnění svalového napětí a ztuhlosti, což je zvláště přínosné pro osoby trpící chronickými bolestmi nebo problémy s pohybovým aparátem.

Zesílení odtoku lymfy a přítoku čerstvé krve

Kombinace kryoterapie a masáže také výrazně podporuje rozproudění lymfatického systému, což je klíčové pro detoxikaci organismu a posílení imunitního systému. Kryoterapie pomáhá aktivovat lymfatický oběh, který je následně ještě více stimulován masážní technikou. Toto dvojí působení vede k efektivnějšímu odvodu toxických látek z těla a přispívá k lepší regeneraci tkání.

Zvýšený přítok čerstvé krve, který je vyvolán po kryoterapii, přináší svalům a tkáním nejen kyslík, ale i živiny nezbytné pro jejich opravu a růst. Masáž pak tento proces podpoří, protože stimuluje metabolické procesy v těle a napomáhá rychlejší regeneraci po fyzické zátěži či poranění.

Synergie obou procedur: Násobení vzájemného účinku

Spojení kryoterapie a masáže přináší synergetický efekt, kdy každá procedura zvyšuje účinek té druhé. Kryoterapie připravuje tělo na masáž tím, že zlepšuje prokrvení, uvolňuje svaly a zvyšuje rozsah pohybu kloubů. Masáž pak tělo využívá na maximum tím, že podporuje lymfatický oběh, regeneraci svalů a celkové uvolnění.

Tato kombinace je ideální pro osoby, které hledají maximální úlevu od bolesti, rychlou regeneraci po sportovním výkonu, nebo pro ty, kteří chtějí podpořit celkové zdraví svého pohybového aparátu.

Závěr

Kombinace kryoterapie a masáží je vynikající volbou pro ty, kteří chtějí dosáhnout co nejlepších výsledků při péči o své tělo. Zlepšení prokrvení, uvolnění svalů, rozproudění lymfy a zvýšení kloubního rozsahu po kryoterapii významně posiluje účinky masáže. Tyto dvě procedury se navzájem doplňují a násobí své pozitivní účinky, což vede k hlubší relaxaci, rychlejší regeneraci a lepšímu celkovému pocitu pohody.

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Nejnovější články

A co děláte od r. 2003 vy?

A co děláte od r. 2003 vy?

Vzpomeňte si, co jste dělali v roce 2003. Možná někteří z vás ještě nebyli na světě, ale právě tehdy začal Dominik Volavý, hlavní masér ve společnosti Mráz léčí, svou cestu v oblasti masáží. Od té doby každý den masíruje a pomáhá svým klientům k uvolnění a zlepšení jejich zdraví. Dříve působil p...

Přečíst článek
Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Klient: Petr, věčně mladý plavec, otužilec a dobrodruh Problém:Petr, dobrodruh a zapálený plavec a otužilec, trpěl bolestmi ramen způsobenými přetížením z intenzivního plaveckého tréninku. Vzhledem k jeho náročnému tréninkovému plánu a aktivnímu životnímu stylu bylo nutné zahájit preventivní kro...

Přečíst článek
Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Chcete se naučit, jak ulevit sobě i svým blízkým pomocí efektivní masáže? Přihlaste se na náš jednodenní kurz masáže zad, kde se naučíte praktické techniky, které vám pomohou zvládat každodenní napětí a bolesti zad. Co vás čeká na kurzu: Úvod do anatomie a fyziologie zad (30 minut) Krátké ...

Přečíst článek

Přijďte zkusit, co dokážeme

(a navštívit naši kavárnu)

+420 776 184 034

info@mrazleci.cz

Zoubkova 36, 634 00 Brno

Po - pá: 16:30 - 19:30 h Kryokomora otevřena: PO, ST, PÁ