Případová studie: Rehabilitace natržení svalových vláken u futsalového reprezentanta

Klient: Adam, 18 let, reprezentant českého futsalu

Poranění:
Adam, 18letý reprezentant českého futsalu, utrpěl při tréninku natržení svalových vláken na boční straně stehna. Tento typ poranění je častý u sportovců, kteří se věnují sportům s náhlými změnami směru a intenzivním pohybem. Vzhledem k Adamově vrcholové sportovní kariéře bylo nutné zahájit rychlou a intenzivní léčbu, aby mohl co nejdříve pokračovat v tréninku a soutěžích.

Rehabilitační plán

Naštěstí bylo na soustředění české futsalové reprezentace k dispozici lokální kryoterapie a další prostředky pro okamžitou léčbu. Adamovi byla poskytnuta intenzivní rehabilitační péče přímo na místě, což výrazně urychlilo proces zotavení.

  1. Lokální kryoterapie (25 ošetření během 5 dnů):
    Během pěti dnů Adam podstoupil 25 ošetření lokální kryoterapií, která pomohla zmírnit zánět, otok a bolest v oblasti zranění. Kryoterapie byla klíčová pro urychlení regenerace poškozených svalových vláken a přispěla k rychlému hojení.
  2. Polarizované světlo (25 expozic):
    Současně s kryoterapií bylo aplikováno 25 expozic polarizovaným světlem, které napomáhá regeneraci tkání a zlepšuje cirkulaci krve v postižené oblasti. Tato terapie podpořila hojení svalových vláken a minimalizovala tvorbu jizevnaté tkáně.
  3. Protizánětlivý gel:
    Místo zranění bylo průběžně ošetřováno protizánětlivým gelem, který dále snižoval zánět a podporoval regeneraci poškozené oblasti.
  4. Compex terapie (5 aplikací):
    Jako doplňková terapie byla použita elektroléčba pomocí Compexu, která stimulovala svalovou regeneraci a podpořila hojení poškozených svalových vláken. Compex terapie byla aplikována pětkrát během pěti dnů.

Výsledky

Díky intenzivní péči a kombinaci lokální kryoterapie, polarizovaného světla, protizánětlivého gelu a Compexu se podařilo výrazně urychlit regeneraci svalových vláken. Adam zaznamenal rychlé zlepšení stavu během pěti dnů a po absolvování léčebného plánu byl schopen vrátit se k tréninku s minimálními omezeními. Díky včasné a správně zvolené léčbě se podařilo předejít komplikacím a výrazně zkrátit dobu rekonvalescence.

Závěr

Adamův případ ukazuje, jak důležitá je včasná a intenzivní rehabilitační péče při akutních zraněních, jako je natržení svalových vláken. Kombinace lokální kryoterapiepolarizovaného světlaprotizánětlivých mastí a elektroléčby Compexem vedla k rychlé regeneraci a návratu sportovce k tréninku. Tento přístup je klíčový pro vrcholové sportovce, kteří potřebují co nejrychleji obnovit plnou kondici a pokračovat v soutěžním režimu.

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Nejnovější články

A co děláte od r. 2003 vy?

A co děláte od r. 2003 vy?

Vzpomeňte si, co jste dělali v roce 2003. Možná někteří z vás ještě nebyli na světě, ale právě tehdy začal Dominik Volavý, hlavní masér ve společnosti Mráz léčí, svou cestu v oblasti masáží. Od té doby každý den masíruje a pomáhá svým klientům k uvolnění a zlepšení jejich zdraví. Dříve působil p...

Přečíst článek
Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Klient: Petr, věčně mladý plavec, otužilec a dobrodruh Problém:Petr, dobrodruh a zapálený plavec a otužilec, trpěl bolestmi ramen způsobenými přetížením z intenzivního plaveckého tréninku. Vzhledem k jeho náročnému tréninkovému plánu a aktivnímu životnímu stylu bylo nutné zahájit preventivní kro...

Přečíst článek
Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Chcete se naučit, jak ulevit sobě i svým blízkým pomocí efektivní masáže? Přihlaste se na náš jednodenní kurz masáže zad, kde se naučíte praktické techniky, které vám pomohou zvládat každodenní napětí a bolesti zad. Co vás čeká na kurzu: Úvod do anatomie a fyziologie zad (30 minut) Krátké ...

Přečíst článek

Přijďte zkusit, co dokážeme

(a navštívit naši kavárnu)

+420 776 184 034

info@mrazleci.cz

Zoubkova 36, 634 00 Brno

Po - pá: 16:30 - 19:30 h Kryokomora otevřena: PO, ST, PÁ