Případová studie: Udržení vitality a fyzické kondice u paní Jiřiny, 86 let

Klient: Paní Jiřina, 86 let, celoživotní sportovkyně

Pozadí:
Paní Jiřina, ve věku 86 let, je celoživotní aktivní sportovkyně, která se věnovala disciplínám jako moderní gymnastika, balet a skoky do vody. Nyní působí jako trenérka a i přes svůj pokročilý věk si udržuje velmi aktivní životní styl. Díky své dlouholeté zkušenosti ví, jak důležité je pečovat o tělo, a proto se pravidelně věnuje různým terapiím, které jí pomáhají udržet vitalitu a pohyblivost.

Rehabilitační a preventivní péče

Aby si paní Jiřina udržela optimální fyzickou kondici, pravidelně navštěvuje naši kliniku, kde jí přizpůsobujeme terapie podle aktuálních potřeb jejího těla. Kombinací různých metod zajišťujeme, že její tělo zůstává flexibilní, bez bolesti a v dobré fyzické kondici.

  1. Masáže:
    Paní Jiřina pravidelně podstupuje masáže, které pomáhají uvolňovat svaly a zmírňovat napětí. Tyto masáže zlepšují prokrvení svalů, podporují relaxaci a udržují správnou funkci pohybového aparátu, což je pro její aktivní životní styl klíčové.
  2. Lokální kryoterapie:
    Podle potřeby podstupuje paní Jiřina také lokální kryoterapii, která pomáhá zmírňovat záněty, bolest a podporuje regeneraci. Kryoterapie se osvědčila zejména v případech, kdy dochází k přetížení některých svalových skupin nebo kloubů.
  3. Compex terapie:
    Pro udržení svalové síly a regeneraci používáme také Compex elektroléčbu, která stimuluje svaly, zlepšuje jejich funkci a urychluje regeneraci po fyzické zátěži. Tato metoda je obzvláště užitečná v prevenci ztráty svalové hmoty, která je běžná u starších lidí.
  4. Baňkování:
    K doplnění terapie někdy využíváme baňkování, které podporuje krevní oběh a uvolňuje hluboko uložené svalové napětí. Baňkování přispívá k detoxikaci těla a celkovému zlepšení fyzické kondice.

Výsledky

Díky této kombinované péči a pravidelné údržbě si paní Jiřina udržuje vysokou úroveň fyzické kondice i v pokročilém věku. Její životní elán a energie zůstávají na výjimečné úrovni, což jí umožňuje pokračovat v trénování a věnovat se svým oblíbeným aktivitám. Paní Jiřina neustále potvrzuje, že i v pokročilém věku je možné zůstat aktivní a udržet si plnou pohyblivost, pokud se tělu věnuje pravidelná péče.

Závěr

Případ paní Jiřiny ukazuje, jak důležité je pravidelně pečovat o tělo i ve starším věku, aby si člověk udržel vitalitu a plnohodnotný životní styl. Kombinace různých metod, jako jsou masáže, lokální kryoterapie, Compex terapie a baňkování, umožňuje paní Jiřině zůstat aktivní, bez bolesti a v dobré fyzické kondici, což je klíčem k jejímu dlouholetému úspěchu jako sportovkyně i trenérky.

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Nejnovější články

A co děláte od r. 2003 vy?

A co děláte od r. 2003 vy?

Vzpomeňte si, co jste dělali v roce 2003. Možná někteří z vás ještě nebyli na světě, ale právě tehdy začal Dominik Volavý, hlavní masér ve společnosti Mráz léčí, svou cestu v oblasti masáží. Od té doby každý den masíruje a pomáhá svým klientům k uvolnění a zlepšení jejich zdraví. Dříve působil p...

Přečíst článek
Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Klient: Petr, věčně mladý plavec, otužilec a dobrodruh Problém:Petr, dobrodruh a zapálený plavec a otužilec, trpěl bolestmi ramen způsobenými přetížením z intenzivního plaveckého tréninku. Vzhledem k jeho náročnému tréninkovému plánu a aktivnímu životnímu stylu bylo nutné zahájit preventivní kro...

Přečíst článek
Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Chcete se naučit, jak ulevit sobě i svým blízkým pomocí efektivní masáže? Přihlaste se na náš jednodenní kurz masáže zad, kde se naučíte praktické techniky, které vám pomohou zvládat každodenní napětí a bolesti zad. Co vás čeká na kurzu: Úvod do anatomie a fyziologie zad (30 minut) Krátké ...

Přečíst článek

Přijďte zkusit, co dokážeme

(a navštívit naši kavárnu)

+420 776 184 034

info@mrazleci.cz

Zoubkova 36, 634 00 Brno

Po - pá: 16:30 - 19:30 h Kryokomora otevřena: PO, ST, PÁ