Účinky celotělové kryoterapie – Proč je vhodná takřka pro každého?

Celotělová kryoterapie je moderní metoda, která využívá extrémně nízké teploty k podpoře regenerace, zlepšení zdraví a celkové pohody. Tato terapie, při které je tělo na krátkou dobu vystaveno teplotám až -115 °C až -160 °C, má celou řadu pozitivních účinků a je vhodná pro široké spektrum lidí – od sportovců po ty, kteří chtějí zlepšit svůj imunitní systém, zmírnit stres nebo zlepšit spánek.

Jak funguje celotělová kryoterapie?

Celotělová kryoterapie spočívá v krátkodobém vystavení těla extrémně nízkým teplotám po dobu 3 – 5 minut v kryokomoře. Chlad stimuluje nervový systém, což vyvolává v těle rychlou reakci na ochranu orgánů a zvýšení krevního oběhu. Výsledkem je okysličení tkání, zvýšení hladiny endorfinů a urychlení regeneračních procesů.

Hlavní účinky celotělové kryoterapie:

  1. Rychlá regenerace svalů a kloubů
    Celotělová kryoterapie pomáhá zrychlit regeneraci svalů po fyzické námaze a cvičení. Nízké teploty snižují zánět a otoky, ulevují od bolesti svalů a kloubů a pomáhají urychlit hojení mikrotraumat ve svalových vláknech. Díky tomu je kryoterapie oblíbená mezi sportovci, kteří hledají efektivní způsob, jak podpořit regeneraci a zlepšit svůj výkon.
  2. Snížení zánětů a otoků
    Chlad působí protizánětlivě, což znamená, že dokáže výrazně zmírnit záněty způsobené různými onemocněními, jako je revmatoidní artritida, záněty šlach nebo kloubní potíže. Kryoterapie podporuje hojení zranění a zlepšuje mobilitu.
  3. Zvýšení imunity
    Kryoterapie stimuluje imunitní systém, což vede k posílení obranyschopnosti těla vůči infekcím. Pravidelné vystavení chladu zlepšuje cirkulaci krve a aktivuje tvorbu bílých krvinek, které hrají klíčovou roli v boji proti virům a bakteriím.
  4. Úleva od chronické bolesti
    Tato metoda je skvělá pro zmírnění bolesti spojené s chronickými onemocněními, jako jsou artritida, fibromyalgie či bolesti zad. Nízké teploty působí na nervová zakončení a blokují vnímání bolesti, což poskytuje okamžitou úlevu. Proto zlepšuje i následnou rehabilitaci či strečink.
  5. Zlepšení nálady a snížení stresu
    Kryoterapie má pozitivní vliv na psychickou pohodu. Chlad stimuluje produkci endorfinů, hormonů štěstí, které zlepšují náladu a snižují stres. Tato terapie je také účinná při léčbě úzkostí a depresí, protože zvyšuje hladinu serotoninu a dopaminu.
  6. Podpora hubnutí a zrychlení metabolismu
    Kryoterapie zvyšuje metabolickou aktivitu těla, což může pomoci při redukci hmotnosti. Po proceduře tělo spotřebovává energii na zahřátí, což vede ke zvýšenému spalování kalorií. Některé studie naznačují, že pravidelné kryoterapie mohou přispět k úbytku tuku.
  7. Zlepšení vzhledu pokožky
    Kryoterapie podporuje krevní oběh a stimuluje tvorbu kolagenu, což vede k omlazení a zpevnění pokožky. Pokožka se stává pružnější, hladší a zlepšuje se její celkový vzhled. Tato terapie je také účinná v boji proti celulitidě, akné, lupénce nebo atopickému ekzému.
  8. Rychlá úleva od únavy a zvýšení energie
    Po proceduře se často dostavuje pocit zvýšené energie, a to díky zrychlení krevního oběhu a stimulaci nervového systému. Kryoterapie tak působí jako přirozený “restart” organismu, zlepšuje koncentraci a celkový pocit vitality.

Proč je celotělová kryoterapie vhodná téměř pro každého?

Celotělová kryoterapie je díky svým všestranným účinkům vhodná pro široké spektrum lidí. Ať už hledáte úlevu od bolesti, zrychlenou regeneraci, nebo chcete podpořit svou imunitu a zlepšit náladu, tato terapie může být pro vás ideální volbou. Navíc je bezpečná a šetrná, protože působí na tělo krátkodobě a intenzivně. Díky tomu nemá věkové omezení. Našemu nejmladšímu klientovi byly teprve 2 roky (atopický ekzém) a nejstarší měl 98 let.

Celotělová kryoterapie je inovativní metoda, která přináší širokou škálu zdravotních výhod a je vhodná téměř pro každého, kdo chce zlepšit své zdraví, regeneraci a celkovou pohodu. Nezáleží na tom, zda jste sportovec, trpíte chronickou bolestí nebo jen hledáte způsob, jak si ulevit od stresu – kryoterapie je tu pro vás.

Přijďte vyzkoušet celotělovou kryoterapii a zažijte na vlastní kůži, jak může chlad pozitivně ovlivnit vaše zdraví a celkový pocit pohody!

Zde můžete koupit dárkový poukaz: https://www.mrazleci.cz/produkt/kryokomora/

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Nejnovější články

A co děláte od r. 2003 vy?

A co děláte od r. 2003 vy?

Vzpomeňte si, co jste dělali v roce 2003. Možná někteří z vás ještě nebyli na světě, ale právě tehdy začal Dominik Volavý, hlavní masér ve společnosti Mráz léčí, svou cestu v oblasti masáží. Od té doby každý den masíruje a pomáhá svým klientům k uvolnění a zlepšení jejich zdraví. Dříve působil p...

Přečíst článek
Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Případová studie: Prevence přetížení ramen u plavce a otužilce pomocí lokální kryoterapie

Klient: Petr, věčně mladý plavec, otužilec a dobrodruh Problém:Petr, dobrodruh a zapálený plavec a otužilec, trpěl bolestmi ramen způsobenými přetížením z intenzivního plaveckého tréninku. Vzhledem k jeho náročnému tréninkovému plánu a aktivnímu životnímu stylu bylo nutné zahájit preventivní kro...

Přečíst článek
Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Jednodenní kurz masáže zad – naučte se mírnit napětí a bolest

Chcete se naučit, jak ulevit sobě i svým blízkým pomocí efektivní masáže? Přihlaste se na náš jednodenní kurz masáže zad, kde se naučíte praktické techniky, které vám pomohou zvládat každodenní napětí a bolesti zad. Co vás čeká na kurzu: Úvod do anatomie a fyziologie zad (30 minut) Krátké ...

Přečíst článek

Přijďte zkusit, co dokážeme

(a navštívit naši kavárnu)

+420 776 184 034

info@mrazleci.cz

Zoubkova 36, 634 00 Brno

Po - pá: 16:30 - 19:30 h Kryokomora otevřena: PO, ST, PÁ