Celotělová kryokomora

Jak si zlepšit náladu, zdraví či podpořit regeneraci?

Vyzkoušejte zázračné účinky mrazu.

Celotělová kryokomora

Zajímalo by vás, jaký je to pocit, být na malý moment vystaven teplotě až -120 ℃? Přijďte si k nám vyzkoušet účinky celotělové kryokomory. Pobyt v ní je sice krátký, ale zaručeně na něj nezapomenete. A hlavně přináší mnoho zdravotních benefitů, které mají pozitivní vliv na celý váš organismus. Zkuste to, mráz stojí za to.

Jak celotělová kryoterapie funguje?

1. Jak to funguje?

Celotělová kryoterapie je moderní léčebná metoda, při které je organismus na krátkou dobu vystaven extrémně nízkým teplotám. Pomocí suchého mrazu dochází ke stimulaci celého těla, a zároveň se do něj vylučují látky, jež lidský organismus chrání. V krvi se zvyšuje hladina endorfinů a kortikoidů, což má schopnost tlumit zánětlivé reakce, uvolňovat ztuhlé svaly a odstraňovat dlouhodobou bolest pohybového ústrojí. Tělo se díky pravidelnému vystavování mrazu samo regeneruje a zamezuje nutnosti užívat přemíru analgetik

Prostřednictvím chladu totiž dochází ke snížení vodivosti nervů, ke svalovému uvolnění a následnému stažení cév. Krev se následně redistribuuje do vnitřního oběhu, kde proudí a filtruje se pod vyšším tlakem. To podporuje vyplavení toxických složek, urychluje metabolismus a podporuje hojivé efekty.

2. Průběh procedury

Než skočíte do samotné kryokomory, je nejprve potřeba tělo na mrazivý šok trochu připravit. V první řadě je nutné odložit veškeré zbytečné oblečení, hodinky a jiné ozdoby a do komory vstoupit pouze ve spodním prádle, případně v šortkách a tílku. Nic dalšího s sebou nepotřebujete, vše dostanete na místě od nás – čelenku, roušku, rukavice i obuv.

 

Jakmile bude váš outfit komplet, přichází na řadu první zkouška chladem. Než vás totiž pustíme do samotné kryokomory, nejprve vás čeká návštěva předkomory, kde se na blížících se -120 ℃ připravíte. V komoře se teplota drží na přibližně -60 ℃ až -80 ℃, a vaše tělo má tak příležitost si začít na chlad postupně zvykat

 

Po 30 vteřinách byste měli být připraveni na vstup do hlavní komory. Doporučený čas, který v ní strávíte, se odvíjí od vaší tělesné konstituce a dalších faktorů, které předem společně probereme. Během pobytu doporučujeme udržovat tělo v lehkém pohybu a během procedury pomalu chodit podél stěn komory, případně si udělat pár dřepů.

 

Uvnitř komory se nachází časovač, který udává zbývající čas procedury. V případě potřeby ji však samozřejmě můžete opustit předčasně. Následně je důležité tělo opět rozehřát a rozproudit oběhový systém. K tomu máme připravenou cvičebnu s několika cvičebními stroji, na kterých můžete své ztuhlé tělo rozhýbat. 

3. Pro koho je celotělová kryoterapie určená?

Téměř pro každého. Kryoterapie přináší celou řadu zdravotních benefitů pro všechny klienty, kteří k nám zavítají.

  • Muži i ženy – posílení imunity, podpora tvorby kolagenu, pozitivní vliv na psychiku.
  • Sportovci – urychlení regenerace, zlepšení metabolismu, vyplavení škodlivých látek, pozitivní vliv na výkon, zlepšení motorických funkcí a pozornosti, podpora psychiky.
  • Senioři – zmírnění či odstranění bolesti, léčba chronických zánětů a autoimunitních onemocnění, zmírnění kožních problémů, zlepšení psychiky, posílení imunity.
  • Děti – pro děti jsou pravidelné návštěvy velmi vhodné, zejména pokud je trápí například alergie, snížená imunita, astma nebo ADHD. Věkové omezení není omezeno i pro ty nejmenší.
  • Lidé se zdravotními problémy – zmírnění bolestí a zánětů, léčba pooperačních a poúrazových stavů, zmírnění osteoporózy, prospěšné v léčbě autoimunitních onemocnění (revmatoidní artritida, lupénka, skleróza multiplex, vitiligo a další), podpora léčby psychických a kožních problémů.

Celotělová kryoterapie přináší spoustu výhod a pozitivních účinků. Určitě proto oceníte, že si je můžete dopřát během velmi krátkého času. Konkrétně během cca 3 minut.

Benefity celotělové kryoterapie

Nejčastější dotazy (rychlý přehled)

  • Mohou do hyperbarické komory i děti?

    Ano, děti zvládají proceduru bez problémů. U menších dětí doporučujeme první (nebo i všechny) procedury absolvovat společně s dospělým, komora je uzpůsobena pro možnost společné terapie dospělého s dítětem.

  • Jak se mám na proceduru připravit?

    Před procedurou není nutné dodržovat nijak specifický režim. Do komory se vstupuje v bavlněném oděvu a je nutné respektovat určitá omezení a zákazy z důvodů požární bezpečnosti. Do komory s sebou proto neberte hořlavé látky, elektronické přístroje, ostré předměty atd.

  • Bolí to?

    Nebolí. Procedura je neinvazivní, tudíž bezbolestná. Z důvodu vysokého tlaku však můžete pociťovat nepříjemný pocit, který se dá odbourat buď polykáním, zíváním nebo snížením úrovně tlaku v komoře. Pokud by byl však pocit opravdu nepříjemný, je lepší proceduru přerušit a pokusit se přijít na jeho příčinu.

  • Jak dlouho procedura trvá?

    Tlakování a odtlakování komory nějakou dobu trvá. Na návštěvu si proto prosím vyhraďte alespoň hodinu času.

Přijďte zkusit, co dokážeme

(a navštívit naši kavárnu)

+420 776 184 034

info@mrazleci.cz

Zoubkova 36, 634 00 Brno

Po - pá: 16:30 - 19:30 h Kryokomora otevřena: PO, ST, PÁ

Nejnovější články

Případová studie: Zlepšení zdravotního stavu u pacienta s cukrovkou pomocí hyperbarické oxygenoterapie

Případová studie: Zlepšení zdravotního stavu u pacienta s cukrovkou pomocí hyperbarické oxygenoterapie

Klient: Jirka, 78 let Problém:Jirka, 78letý muž, trpí silnou cukrovkou, která ovlivňuje jeho celkový zdravotní stav a vitalitu. Cukrovka vedla k řadě komplikací, které zhoršovaly jeho kvalitu života. Aby se zlepšil jeho zdravotní stav a podpořilo tělo v boji s komplikacemi spojenými s cukrovkou,...

Přečíst článek
Masáže – efektivní pomoc kdykoliv a kdekoliv

Masáže – efektivní pomoc kdykoliv a kdekoliv

Jednou z obrovských výhod masáží je jejich univerzálnost. Masáže totiž můžete aplikovat téměř kdekoliv, ať už jste doma, v kanceláři nebo třeba – jak se nám dnes stalo – na stavbě. Našeho kamaráda ,,chytly" záda během práce, a to je přesně ten okamžik, kdy je včasnost masáže klíčovým prvkem pro dos...

Přečíst článek
Kryoterapie – zkušenosti a výsledky, které mluví za vše

Kryoterapie – zkušenosti a výsledky, které mluví za vše

Kryoterapii v Mráz léčí provozujeme již od roku 2012, a za tu dobu jsme měli možnost pomoci tisícům lidí s různými zdravotními obtížemi. Z vlastních zkušeností můžeme s klidným srdcem říct, že kryoterapie je skutečně účinná. Ať už jde o podporu imunity, zvýšení vitality nebo celkové nabuzení organi...

Přečíst článek