Rubriky
Masáže

Žanek a jeho boj s bolavejma zádama: Jak ho masér vysekál

Žanek nikdy nebyl žádnej fňukal. Každé ráno vylez z pelecha, naklusal do hokny, fakčil, co měl, a po šichtě si občas šel lupnout škopek nebo prošlapat boty po městě. Ale jedno ráno to bylo iný. Když otevřel kukadla, zjistil, že má zádisko jak šutr. Nemoh se ani pohnot, jak to bolelo. Furt ležel a přemítal, jak by to moh odklonit, aby nemusel hned vylízt z pelecha. Ale nedalo se, hokna nepočká.

Nakonec se nějak vysápal, ale každej krok byl jak trest. Představa, že bude muset celej den čučet v kanclu na kompa, ho děsila. V hokně byl jak na jehlách, furt se kroutil a snažil se najít nějakej flek, kde by to nebylo tak strašný, ale nic nepomohlo. Byl nervózní jak pes a záda pořád bolely jak prase.

Kolegové to brzo zmerčili. „Hej, Žanku, co ti je?“ ptali se. On jen pokrčil ramenama, ale i to bolelo. Každej pohyb byl jak kopanec a práce, co mu dřív šla jak po másle, teď byla peklo. Minuty se vlekly a když se konečně blížilo odpoledne, jedinej cíl byl dostat se dom. Dřív by šel někam hodit čučku, ale teď ne. Bolavý záda ho držely v šachu.

Odpoledne bylo utrpení. Lehnout si na gauč? Bolest. Sednout ke stolu? Bolest. I stát u okna bylo na pendrek. Večer věděl, že by měl zalehnout, ale nechtěl. Jak spát, když tě záda furt tak řežou? Ležel v pelechu a přemýšlel, jestli někdy zas bude cajk.

Pak ho napadlo: Masáž! Slyšel, jak kamoši říkali, že masáže na bolavý záda fakt zabírají. Ráno hned zavolal do masérského šolichu a domluvil si šlupku.

Když přišel čas masáže, byl nervózní. Pomůže to vůbec? Když si lehl na stůl a masér začal makat na jeho zádisku, začal cítit, jak se to napětí a bolest pomalu vytrácí. Jakoby mu někdo na záda vlítnul s čarovnou hůlkou. Každej hmat, každej dotek uvolňoval svaly, a Žanek cítil, že je to zase vono.

Po masáži se Žanek cítil jak novej člověk. Ta bolest, co ho sejmula od rána do noci, byla fuč. Narovnal se, aniž by u toho křivil držku bolestí. Když večer zalezl do pelecha, poprvé po dlouhý době se těšil na spaní. A tentokrát už žádný drama, jen vopravdovej klid a pořádnej spánek.

Od tý doby Žanek na masáže nedá dopustit. Už nikdy nechce zažít ten den, kdy ho záda komplet vyřídily. Masér ho ne jenom vysekal, ale ukázal mu, jak důležitý je se vo svoje tělo starat – a že úleva je často jenom kousek vedle.

Rubriky
Masáže

Kurzy masáží v Brně

Rok 2025 přinese skvělé příležitosti pro všechny, kteří se chtějí věnovat masážím, ať už jako začátečníci, nadšenci nebo zkušení maséři. Naše kurzy masáží v Brně jsou navrženy tak, aby vyhovovaly různým úrovním zkušeností, a přináší širokou nabídku, která zahrnuje jak dlouhodobé kurzy, tak i populární workshopy na masáže jednotlivých partií.

Pro koho jsou naše kurzy masáží?

Nabízíme kurzy masáží pro všechny, kdo chtějí rozšířit své dovednosti, naučit se základy, nebo se stát profesionálními maséry. Ať už máte zájem o celostní péči o tělo, relaxační masáže, nebo se chcete zaměřit na určité oblasti, u nás si vyberete. Masáže Brno jsou zaměřené na každého, kdo chce nabídnout kvalitní péči a relaxaci svým blízkým nebo klientům.

Kurzy pro začátečníky

Pokud jste ve světě masáží noví, jsou naše kurzy ideální start. Naučíme vás základní techniky, správné držení těla při masáži a jak pracovat s klientem, aby se cítil co nejlépe. Pro začátečníky pořádáme také workshopy zaměřené na konkrétní partie těla, které jsou ideální pro rychlé a efektivní osvojení základních dovedností.

Kurzy pro pokročilé

Pro zkušenější maséry nabízíme specializované kurzy, které prohloubí vaše znalosti a naučí vás nové techniky. Pokud jste již absolvovali několik kurzů masáží, naše nabídka pro rok 2025 vás jistě zaujme. Pracujeme s moderními postupy a materiály, abychom vám nabídli co nejvíce praktických dovedností.

Jednodenní workshopy na masáže

Jedním z největších hitů našich masáží Brno jsou jednodenní workshopy, které se zaměřují na jednotlivé partie těla, jako jsou záda, šíje, nohy nebo ruce. Tyto workshopy jsou ideální pro ty, kteří chtějí rychle získat dovednosti pro konkrétní oblast a chtějí si vyzkoušet masáže bez dlouhodobé časové investice.

Kurz masáže jako dárek

Kurz masáže je skvělým dárkem pro vaše blízké. Pokud hledáte něco jedinečného, co potěší a zároveň přinese praktickou hodnotu, kurz masáže je ideální volbou. Ať už se jedná o začátečníka, nebo někoho, kdo chce své dovednosti v masírování prohloubit, dárek v podobě kurzu masáží přinese zážitek, na který se jen tak nezapomene.

Přihlaste se na naše kurzy masáží v Brně

Přijďte zažít kvalitní vzdělání a zábavu v přátelském prostředí našich kurzů masáží. Naše masáže Brno jsou skvělou cestou k relaxaci, učení se nových dovedností a setkávání se s dalšími nadšenci a profesionály. Nezmeškejte příležitost a přihlaste se na kurz nebo workshop ještě dnes!

Rubriky
Klienti

Případová studie: Řešení bolesti chodidel po dlouhém běhu pomocí masáže a strečinku

Klient: Luděk, 24 let, administrativní pracovník

Problém:
Luděk, 24letý administrativní pracovník, se po dlouhém běhu potýkal s přetrvávajícími bolestmi v oblasti chodidel po dobu přibližně 10 dní. Bolesti se nelepšily a ovlivňovaly jeho schopnost normálně chodit a vykonávat každodenní činnosti.

Rehabilitační plán

Pro zmírnění bolestí a uvolnění svalového napětí byla nasazena kombinace tlakové reflexní masáže chodidel a sportovní masáže se zaměřením na problematické oblasti chodidel, lýtek a bérců. Cílem této terapie bylo uvolnit přetížené svaly, zejména plantární fascie a m. Peroneus.

  1. Tlaková reflexní masáž chodidel:
    Terapie začala tlakovou reflexní masáží, která se zaměřila na klíčové body v chodidlech, aby uvolnila napětí a podpořila průtok krve v oblasti plantární fascie. Reflexní masáž měla za cíl zmírnit přetížení chodidel způsobené dlouhým během.
  2. Sportovní olejová masáž zaměřená na plantární fascie a m. Peroneus:
    Po reflexní masáži následovala sportovní olejová masáž zaměřená na uvolnění plantární fascie a svalů m. Peroneus (délka lýtkového svalu). Tato masáž měla za cíl uvolnit přetížené svaly, které způsobovaly bolesti chodidel, a podpořit rychlejší regeneraci.
  3. Masáž lýtek a bérců s následným pasivním strečinkem:
    Pro celkovou úlevu a zlepšení flexibility byla provedena také masáž lýtkových svalů a bérců, po které následoval pasivní strečink. Tento postup pomohl uvolnit celkově přetížené svaly dolních končetin a zlepšit pružnost chodidel a lýtek.

Výsledky

Po masáži došlo k 90% zlepšení bolestivosti již během dvou dnů. Luděk pocítil výraznou úlevu a bolest v oblasti chodidel zcela vymizela. Pasivní strečink a masáž nejen zmírnily bolest, ale také podpořily svalovou regeneraci a zabránily opětovnému přetížení.

Závěr

Ludkův případ ukazuje, jak efektivní může být kombinace reflexní masážesportovní masáže a pasivního strečinku při řešení přetrvávajících bolestí chodidel po náročné fyzické aktivitě. Díky správně zvolené terapii došlo k rychlé úlevě od bolesti a zlepšení stavu, což Ludkovi umožnilo vrátit se ke svým běžným aktivitám bez omezení.

Rubriky
Kryoterapie

Kryokomora Brno: Hlavní město kryoterapie v České republice

Brno se právem stává hlavním městem kryoterapie v České republice. Město nabízí široké možnosti, jak využít tento moderní terapeutický postup, a to hlavně díky naší společnosti, která je lídrem v oblasti lokální i celotělové kryoterapie. Na naší základně na Zoubkově 36 v Brně máte možnost vyzkoušet špičkovou kryokomoru, ale i několik jednotek pro lokální kryoterapii.

Kryoterapie v Brně – nejlepší možnosti díky nám

Brno je skutečným centrem kryoterapie. Naše společnost zajišťuje nejen provoz kryokomor a kryoterapeutických jednotek, ale i kompletní infrastrukturu pro doplňování chladicího média – dusíku, což je klíčový prvek každé kvalitní kryokomory. Díky tomu si můžete dopřát výhody kryoterapie na různých místech po celém Brně.

Nabízíme nejen služby na naší základně, ale kryoterapii si můžete dopřát i u dalších odborníků po celém městě. Například na Lesné u MUDr. Marka, ve fyzioterapeutických provozech, nebo dokonce u sportovních týmů, jako je SK Líšeň či Zbrojovka Brno. Pravidelné využívání kryoterapie zde přináší hráčům nejen rychlou regeneraci, ale i zvýšení výkonnosti.

Lokální kryoterapie: Efektivní a dostupná

Brno se pyšní největším množstvím možností, jak využít lokální kryoterapii. Tato metoda cíleně působí na problematické partie těla, například bolavé klouby, namožené svaly nebo chronicky unavené části těla. Lokální kryoterapie je velmi účinná pro rychlou úlevu od bolesti, regeneraci po sportovních výkonech nebo jako podpora při rehabilitaci.

Naše kryokomora v Brně je navíc navržena tak, aby poskytovala maximální komfort a efektivitu. Bez ohledu na to, zda se jedná o profesionální sportovce, lidi s chronickými bolestmi, nebo ty, kteří chtějí vyzkoušet tuto moderní terapii, naše zařízení a odborníci jsou připraveni poskytnout nejvyšší kvalitu služeb.

Kryokomora Brno – Vaše cesta ke zdraví

Naše společnost aktivně propaguje kryoterapii a snažíme se tento revoluční způsob regenerace a léčby představit co nejširšímu spektru lidí. Kryokomora Brno je vaším spolehlivým partnerem na cestě ke zdravějšímu a aktivnějšímu životnímu stylu. Ať už hledáte lokální terapii nebo celotělovou kryoterapii, naše zařízení jsou vám k dispozici.

Navštivte nás v Brně

Pokud chcete vyzkoušet kryokomoru nebo lokální kryoterapii v Brně, navštivte nás na Zoubkova 36. Naše profesionální kryokomory a týmy odborníků vám pomohou dosáhnout lepšího zdraví, rychlejší regenerace a úlevy od bolesti. Vybudovaná síť našich zařízení a odborných partnerů zajišťuje, že kryoterapie je v Brně snadno dostupná a kvalitně poskytovaná.

Staňte se i vy součástí revoluce v oblasti regenerace a léčby – kryoterapie Brno je tu pro vás!