Rubriky
Klienti

Případová studie: Řešení dlouhotrvající únavy a nespavosti pomocí hyperbarické oxygenoterapie

Klient: Petr, 56 let, podnikatel

Problém:
Petr, 56letý muž, trpěl nespecifickou dlouhotrvající únavou během dne, která byla doprovázena nespavostí v noci. Tyto obtíže byly dále komplikovány častými bolestmi hlavykolísavým krevním tlakem a pocity nausei (nevolnosti). Tento stav výrazně ovlivňoval jeho kvalitu života, schopnost fungovat během dne a celkovou vitalitu.

Rehabilitační plán

Aby se dosáhlo zklidnění organismu a zlepšení celkové vitality, bylo rozhodnuto o intenzivním cyklu hyperbarické oxygenoterapie (HBOT). Tento cyklus byl navržen s cílem obnovit správné okysličení tkání, zlepšit krevní oběh, a tím i regeneraci organismu.

  1. Hyperbarická oxygenoterapie (HBOT) (20 návštěv během 4 týdnů):
    Petr podstoupil 20 návštěv hyperbarické oxygenoterapie, přičemž každá návštěva trvala přibližně hodinu. Terapie probíhala v průběhu 4 týdnů. HBOT spočívá v dýchání čistého kyslíku v prostředí s vyšším tlakem, což umožňuje zlepšení okysličení krve, tkání a orgánů. Tato terapie přispívá k regeneraci a revitalizaci organismu, pomáhá při nespavosti a zklidňuje nervový systém.

Výsledky

Po dokončení 20 návštěv hyperbarické oxygenoterapie Petr zaznamenal 80% zlepšení svého stavu. Únava během dne výrazně ustoupila, nespavost byla zmírněna, což přispělo k lepšímu nočnímu odpočinku. Bolesti hlavy a kolísání krevního tlaku se stabilizovaly, zatímco pocity nausei se také výrazně zmírnily. Klient se vrátil do stavu blížícího se původní vitalitě a zlepšila se jeho celková pohoda.

Závěr

Tento případ ukazuje, jak může být hyperbarická oxygenoterapie účinným nástrojem při léčbě nespecifické únavynespavosti a přidružených obtíží, jako jsou bolesti hlavy a kolísavý krevní tlak. Intenzivní čtyřtýdenní cyklus HBOT pomohl Petrovi zlepšit jeho celkovou vitalitu a zdravotní stav, čímž výrazně zvýšil kvalitu jeho života.