Rubriky
Kryoterapie

Kryokomora: posilněte imunitu a zlepšete své zdraví

Kryokomora je moderní zdravotní zařízení, které využívá extrémně nízké teploty k aktivaci přirozených regeneračních procesů v těle. Kryoterapie v kryokomoře je stále populárnější metodou, která přináší řadu výhod pro zdraví, zejména pro imunitní systém. Pokud chcete zlepšit svou imunitu, zmírnit bolesti a podpořit regeneraci, je kryokomora ideální volbou.

Na co je kryokomora vhodná?

Kryokomora má široké spektrum využití a je vhodná pro léčbu různých stavů a problémů. Mezi hlavní indikace patří:

  1. Posílení imunity: Kryoterapie výrazně podporuje obranyschopnost organismu, stimuluje produkci bílých krvinek a zlepšuje schopnost těla bojovat s infekcemi a nemocemi.
  2. Zrychlení regenerace: Nízké teploty v kryokomoře pomáhají urychlit regeneraci svalů a tkání po fyzické námaze, sportu či zraněních.
  3. Úleva od bolesti: Kryoterapie je účinná při léčbě chronických bolestí, artritidy, revmatoidních onemocnění a zánětů, jelikož chlad snižuje otoky a zlepšuje pohyblivost.
  4. Zlepšení nálady a psychického stavu: Pravidelné návštěvy kryokomory vedou ke zvýšené produkci endorfinů, což přispívá ke zlepšení nálady, snížení stresu a celkového psychického uvolnění.
  5. Zpomalení stárnutí pokožky: Kryoterapie podporuje tvorbu kolagenu, což přispívá k pevnější a mladší pleti.
  6. Podpora metabolismu a hubnutí: Během kryoterapie tělo spaluje velké množství energie, což může pomoci při kontrole hmotnosti a podpořit metabolismus.
  7. Zlepšení spánku: Kryoterapie pomáhá zlepšit kvalitu spánku tím, že snižuje stresové hormony a podporuje celkovou relaxaci organismu.
  8. Léčba zánětlivých onemocnění: Kryokomora je často doporučována pro léčbu zánětlivých stavů, jako je například fibromyalgie, roztroušená skleróza nebo lupénka.
  9. Sportovní výkony: Sportovci často využívají kryokomoru k rychlejší regeneraci po náročných trénincích a soutěžích, což jim umožňuje dosahovat lepších výsledků a minimalizovat riziko zranění.

také je to skvělý zážitek pro všechny věkové kategorie!

Proč navštívit kryokomoru?

Návštěva kryokomory je bezpečná a efektivní metoda, která nabízí komplexní řešení pro zlepšení zdraví a vitality. Kryoterapie je vhodná pro širokou škálu lidí – od profesionálních sportovců přes osoby s chronickými bolestmi až po ty, kdo chtějí posílit svou imunitu a zlepšit celkový zdravotní stav.

Kryokomora není jen o krátkodobém ochlazení. Je to investice do vašeho zdraví, která přináší dlouhodobé přínosy. Nečekejte, až vás podzimní nachlazení nebo únava přemůžou – začněte s kryoterapií ještě dnes a posilněte svou imunitu s naší kryokomorou.

Rubriky
Klienti

Případová studie: Zlepšení dechové nedostatečnosti po covidu pomocí hyperbarické oxygenoterapie

Klient: Libuše, 84 let

Problém:
Paní Libuše, 84letá seniorka, trpěla po prodělaném onemocnění covid-19 dechovou nedostatečností, která způsobovala častou únavu a omezení její každodenní aktivity. V důsledku poklesu kapacity plic a celkové oslabené vitality hledala řešení, jak zmírnit tyto dlouhodobé obtíže.

Rehabilitační plán

Po konzultaci byl zvolen léčebný plán, který zahrnoval hyperbarickou oxygenoterapii (HBOT), tedy terapii zvýšeným tlakem kyslíku. Cílem této terapie bylo zlepšit okysličení tkání, podpořit regeneraci plic a zlepšit celkovou úroveň energie a vitality.

  1. Hyperbarická oxygenoterapie (15 návštěv):
    Paní Libuše absolvovala celkem 15 návštěv hyperbarické oxygenoterapie, které byly rozloženy obden. Již po čtvrté návštěvě zaznamenala výrazné zlepšení svého stavu – úroveň jejího dechu se zlepšila, únava byla výrazně menší a její celkový pocit pohody se zvýšil.

Výsledky

Díky pravidelnému absolvování hyperbarické oxygenoterapie došlo k radikálnímu zlepšení již po několika sezeních. Paní Libuše nyní zvládá každodenní aktivity s mnohem větší lehkostí, zlepšila se její dechová kapacita a celkově se cítí méně unavená. Na základě těchto pozitivních výsledků jsme se s paní Libuší domluvili, že bude tuto kúru absolvovat pravidelně každých 6 měsíců, aby se zajistila dlouhodobá stabilizace a prevence dalších dechových obtíží.

Závěr

Případ paní Libuše ukazuje, jak efektivní může být hyperbarická oxygenoterapie při léčbě post-covidových obtíží, jako je dechová nedostatečnost a únava. Pravidelná léčba pomohla výrazně zlepšit kvalitu života a celkovou vitalitu klientky, což je zásadní pro udržení aktivního a zdravého života i v pokročilém věku.

Rubriky
Důležité Mrazovinky

Zimní plavání – zrušení akce Plavání v Punkvě a první otužilecký závod ve Slavkově

S politováním oznamujeme, že se letos neuskuteční oblíbená otužilecká akce Plavání v Punkvě. Toto tradiční zimní plavání muselo být zrušeno kvůli nepříznivým podmínkám, které způsobily nedávné povodně. Organizátoři se rozhodli tuto událost zrušit kvůli bezpečnosti účastníků a nevhodnému stavu vody.

Co stálo za rozhodnutím zrušit Plavání v Punkvě?

Plavání v Punkvě, které je tradiční součástí sezóny zimního plavání, bylo letos ovlivněno nepříznivými klimatickými podmínkami. Kvůli povodním došlo k narušení kvality vody a bezpečnostního zázemí, což neumožňuje konání akce v plánovaném termínu. Organizátoři se proto rozhodli tuto akci zrušit, přestože byla dlouho očekávanou událostí mezi otužilci a příznivci zimního plavání.

První otužilecká akce v roce 2024 – závod ve Slavkově

Ačkoli se Plavání v Punkvě letos nekoná, otužilci si mohou zapsat do kalendáře jinou významnou událost. První otužileckou akcí této sezóny bude závod zimního plavání ve Slavkově, který se uskuteční 12. října 2024. Tato akce bude skvělou příležitostí pro všechny nadšence zimního plavání, kteří si chtějí užít závodní atmosféru a předvést své otužilecké schopnosti.

Zimní plavání a jeho benefity

Zimní plavání je stále populárnějším sportem, který přináší řadu zdravotních výhod. Otužování těla v chladné vodě zlepšuje imunitní systém, posiluje kardiovaskulární zdraví a podporuje celkovou vitalitu. Navíc je to skvělý způsob, jak posílit psychickou odolnost a překonat vlastní limity. Pokud jste dosud nezkusili zimní plavání, může být závod ve Slavkově ideálním startem do otužilecké sezóny.

Co můžete očekávat od závodu ve Slavkově?

Závod zimního plavání ve Slavkově nabídne nejen možnost soutěžit, ale také se setkat s dalšími nadšenci tohoto sportu. Akce bude otevřená jak pro zkušené plavce, tak pro začátečníky, kteří chtějí zkusit své první zimní ponoření. Pro účastníky bude připraveno zázemí a možnost ohřátí se po závodě.

Přidejte se k zimnímu plavání!

Pokud se chcete zapojit do zimního plavání nebo se stát součástí otužilecké komunity, není lepší příležitost než právě závod ve Slavkově. Přijďte podpořit účastníky, nebo se přihlaste a sami si vyzkoušejte tuto jedinečnou disciplínu.

více na: http://www.zimni-plavani.info

Rubriky
Klienti

Případová studie: Rehabilitace po úderu do kolene u mladého karateka

Klient: Kuba, 16 let, karatista

Poranění:
Kuba, 16letý karatista, utrpěl během zápasu v kumite kop do kolene, což způsobilo značnou bolest a otok. Po vyšetření v nemocnici bylo vyloučeno závažnější zranění, jako je fraktura nebo poškození vazů, ale kvůli intenzivní bolestivosti a otoku bylo nutné neprodleně zahájit léčbu, aby se předešlo dalším komplikacím.

Rehabilitační plán

Vzhledem k závažnosti otoku a bolesti bylo rozhodnuto o rychlém a intenzivním rehabilitačním plánu zahrnujícím lokální kryoterapiipolarizované světlo a lymfatické masáže. Cílem bylo co nejrychleji snížit zánět, zmírnit bolest a urychlit návrat ke sportovním aktivitám.

  1. Lokální kryoterapie (12 aplikací po 3 minutách):
    Ihned po úrazu byla aplikována lokální kryoterapie v sériích 12x po 3 minutách. Kryoterapie zaměřená na koleno pomohla rychle snížit otok a bolestivost tím, že výrazně omezila zánětlivou reakci v oblasti poranění.
  2. Polarizované světlo (6 aplikací po 5 minutách):
    Pro podporu regenerace a hojení poškozených tkání bylo také přidáno 6 aplikací polarizovaného světla, každá po dobu 5 minut. Tato terapie napomohla urychlení regenerace a zároveň zklidnila oblast postiženého kolene.
  3. Lymfatické masáže (2 aplikace po 30 minutách):
    Aby se podpořil odvod tekutin a snížil otok, byly aplikovány také 2x 30minutové lymfatické masáže, které zlepšily krevní a lymfatický oběh v postižené oblasti a přispěly k rychlejšímu zmenšení otoku.

Výsledky

Díky včasnému zahájení intenzivní léčby došlo již po několika dnech k výraznému zlepšení stavu. Bolest i otok v koleni výrazně ustoupily a Kuba se mohl rychle vrátit k běžným aktivitám, aniž by ho zranění dále omezovalo. Díky kombinaci kryoterapie, polarizovaného světla a lymfatických masáží bylo možné minimalizovat dobu rekonvalescence a vyhnout se dlouhodobým komplikacím.

Závěr

Tato případová studie ukazuje, jak důležitá je včasná a cílená léčba i u méně závažných zranění, jako je kop do kolene. Díky rychlé aplikaci lokální kryoterapiepolarizovaného světla a lymfatických masáží se podařilo výrazně zkrátit dobu zotavení a rychle odstranit bolest a otok. Kuba se tak mohl již po několika dnech vrátit k tréninku a soutěžím, což je pro mladé sportovce zásadní.