Rubriky
Klienti

Případová studie: Rehabilitace po ruptuře bicepsové šlachy

Klient: Pavel, 39 let, aktivní sportovec – Strongman

Poranění:
Během tréninku silového sportu Strongman utrpěl Pavel vážné zranění – rupturu bicepsové šlachy. Tento typ zranění je běžný u sportovců, kteří pracují s těžkými váhami a vystavují své tělo extrémnímu zatížení.

Operace:
Následovala neodkladná operace, během které byla šlacha chirurgicky opravena. Pro Pavla bylo klíčové zahájit co nejdříve intenzivní rehabilitaci, aby se mohl vrátit ke svému sportovnímu výkonu.

Rehabilitační plán

Pavel podstoupil komplexní rehabilitační program sestavený s ohledem na jeho zranění a cíle rychlého zotavení. Rehabilitace byla zahájena krátce po operaci a trvala celkem 4 týdny. Během tohoto období Pavel absolvoval několik druhů terapie:

  1. Lokální kryoterapie (60 aplikací):
    Kryoterapie hrála zásadní roli v Pavlově rekonvalescenci. Lokální aplikace extrémního chladu na operovanou oblast pomohly zmírnit otoky, snížit bolest a urychlit regeneraci tkání. Celkem bylo provedeno 60 aplikacízaměřených na paži, přičemž každá expozice byla optimalizována na základě aktuálního stavu pacienta.
  2. Expozice polarizovaným světlem (60 expozic):
    Další důležitou částí rehabilitace byla terapie polarizovaným světlem, která podporuje hojení tkání a regeneraci. Světelná terapie se zaměřovala na poškozenou oblast, a celkem Pavel podstoupil 60 expozic této léčby. Výsledkem bylo zlepšení kvality hojení jizvy a zvýšení celkové odolnosti tkání.
  3. Elektroléčba Compex (25 aplikací):
    K posílení svalů a obnovení motorické funkce Pavel absolvoval 25 aplikací elektroléčby pomocí přístroje Compex. Tato léčba pomohla stimulovat svalová vlákna v okolí poranění, což podpořilo rychlejší regeneraci a návrat k plné funkčnosti paže.
  4. Lymfodrenážní terapie (15 aplikací):
    Po operaci se zaměřila pozornost i na otoky a zánětlivé procesy. Pavel podstoupil 15 aplikací lymfodrenážní terapie na operovanou končetinu, což přispělo k lepšímu odvodu přebytečné tekutiny a celkové podpoře krevního a lymfatického oběhu.

Výsledky

Celý rehabilitační proces trval 4 týdny, během nichž Pavel vykazoval vynikající pokroky. Díky kombinaci různých moderních technik a pravidelné fyzioterapie se rychle zotavil a postupně získával zpět svou sílu a pohyblivost. Na konci rehabilitace byl Pavel připraven vrátit se do pracovního procesu a postupně obnovit svůj tréninkový režim.

Tato případová studie ukazuje, že správně zvolený rehabilitační plán dokáže urychlit hojení i po vážných sportovních zraněních. Pavel je skvělým příkladem, jak moderní terapie a individuální přístup mohou umožnit rychlý a efektivní návrat k plné fyzické kondici.

Obvyklá doba hojení po tomto úrazu je 2-3 měsíce.

Rubriky
Kryoterapie

Proč je naše kryokomora nejvýkonnější na trhu? Na chladu záleží!

Pokud hledáte nejvýkonnější kryokomoru nebo polárium, která vám poskytne maximální účinek kryoterapie, jste na správném místě. Naše kryokomora je totiž bezkonkurenčně nejvýkonnější na trhu a nabízí vám opravdový náskok při každé návštěvě. V tomto článku se dozvíte, proč je naše technologie jedinečná a co ji činí tak účinnou.

Velké výparníky pro maximální chlad

Jedním z hlavních důvodů, proč je naše kryokomora tak efektivní, jsou největší výparníky, které lze do kryokomory nainstalovat. Ty jsou strategicky rozprostřeny po celé zadní stěně komory, což zajišťuje rychlé a rovnoměrné chlazení celého prostoru. Chlad je v kryoterapii klíčový, a proto jsme navrhli komoru tak, aby poskytovala co největší a nejrychlejší snížení teploty. Chlad musí být intenzivní a zbavený vlhkosti.

Airflow technologie pro dokonalou cirkulaci chladu

Další výhodou, kterou naše kryokomora nabízí, je unikátní technologie Airflow. Tato pokročilá technologie zajišťuje účinnou cirkulaci chladného vzduchu po celé komoře, díky čemuž se každý centimetr prostoru rychle ochladí na požadovanou teplotu. Rychlost a rovnoměrnost chlazení jsou klíčové pro efektivní kryoterapii, a právě proto jsme tuto technologii implementovali do našeho zařízení.

Rychlé ochlazení během několika vteřin

Když přijde na kryoterapii, rychlost chlazení je klíčová. Naše komora vás dokáže během několika desítek vteřin zchladit a tím nastartovat regenerační procesy. Dokážeme snížit teplotu až na -120 °C, a pokud je potřeba, dokonce i na -150 °C. To zajišťuje maximální účinnost terapie, protože celá místnost je během velmi krátké chvíle naplněna extrémně nízkými teplotami. U nás se tedy můžete spolehnout na to, že budete zažívat skutečně silnou a rovnoměrnou zimu, která je základem každé efektivní kryoterapie. Velmi nízká teplota je základní veličinou pro efektivní kryoterapii.

Naše výhody v kostce

  • Největší výparníky pokrývající celou zadní stěnu kryokomory
  • Technologie Airflow pro dokonalou cirkulaci chladu
  • Rychlé snížení teploty na -120 °C až -150 °C
  • Efektivní kryoterapie díky optimálním podmínkám chlazení

Přijďte se přesvědčit o tom, proč je naše kryokomora tou nejlepší volbou na trhu. Na chladu záleží, a my vám zajistíme ty nejlepší podmínky pro vaši terapii. Těšíme se na vás v našem poláriu!