Rubriky
Klienti

Případová studie: Rehabilitace po úrazu lokte u MMA zápasníka pomocí lokální kryoterapie

Klient: Matěj, 27 let, profesionální MMA zápasník

Problém:
Matěj, 27letý profesionální MMA zápasník, utrpěl úraz lokte během tréninku. Zranění způsobilo výrazný otok a omezení pohyblivosti, což Matěje omezovalo v jeho sportovním výkonu a každodenním životě. Vzhledem k vysokým fyzickým nárokům sportu byla rehabilitace zaměřena na rychlé zotavení a obnovení plné funkčnosti loktu.

Rehabilitační plán

Pro urychlení rehabilitace a zmírnění otoku byla nasazena lokální kryoterapie. Matěj měl zařízení k dispozici doma, což mu umožnilo absolvovat několik desítek minut intenzivní terapie v průběhu týdne. Cílem bylo co nejrychleji zmírnit otok, bolestivost a podpořit regeneraci tkání.

  1. Lokální kryoterapie (několik desítek minut během týdne):
    Matěj podstoupil několik desítek minut lokální kryoterapie v průběhu jednoho týdne. Terapie byla zaměřena na postiženou oblast lokte, kde pravidelné aplikace chladu napomáhaly snižovat zánět, zmírňovat otok a podporovat regeneraci měkkých tkání. Kryoterapie byla prováděna několikrát denně, což významně urychlilo hojení.

Výsledky

Díky intenzivnímu nasazení lokální kryoterapie Matěj zaznamenal výrazné zlepšení otoku a urychlení rehabilitace. Kryoterapie pomohla rychle snížit zánětlivou reakci v oblasti lokte, což vedlo k obnovení pohyblivosti a celkové úlevě od bolesti. Matěj se tak mohl postupně vrátit k tréninku a přípravě na zápasy s minimálním časovým zpožděním.

Závěr

Matějův případ ukazuje, jak efektivní může být lokální kryoterapie při rehabilitaci po úrazech, zejména v případě profesionálních sportovců, kteří potřebují co nejrychlejší návrat k plnému výkonu. Intenzivní domácí léčba pomocí kryoterapie vedla k významnému snížení otoku a urychlení zotavení, což Matějovi umožnilo rychle pokračovat v tréninkovém režimu.